Újdonságok

A póthaj mosása
A póthaj mosása

Póthaj mosása – általános tanácsok*

Ha azt akarod, hogy tényleg sokáig szép maradjon a frizurád, érdemes egy kicsit több időt szánni rá, de ha ügyes vagy, akkor ez naponta maximum néhány perccel vesz több időt igénybe, mint amennyit amúgy is foglalkoznál vele.

Azt nem árt tudnod, hogy a póthaj – élettelen. Ez azt jelenti, hogy a hajszálak az igaziakkal ellentétben már nem jutnak hozzá a szükséges nedvességhez és tápanyagokhoz, mivel nincsen hajhagymájuk, és nincsenek kapcsolatban a fejbőrrel, ami ezeknek a szállítását biztosítani tudná. Tehát ezeket nekünk kell pótolnunk a póthaj számára. Ezért nagyon fontos, hogy minden hajmosás után, de legalább 2-3 naponta használj hidratálót.

Póthaj viselése esetén az ideális hajmosási gyakoriság a heti két alkalom.

Előkészületek

Nagyon fontos, hogy mindig a mosás ELŐTT fésüld ki a hajad, ne pedig utána, mert akkor kevésbé fog gubancolódni. Ehhez használj természetes sertéjű vagy szálvezetős hajkefét, és kerüld a hegyes fogúakat. Kezdd alulról, fokozatosan felfelé haladva, úgy, hogy minden póthajtincset külön megfogva, a tövüktől lefele fésülöd, lágy, könnyed mozdulatokkal.

Mosás

  • Légy kíméletes a mosás során! Ne előre fejjel lefelé mosd a hajad, hanem hátrahajtott fejjel, így könnyebb is, meg a később, ha megszáradt, a kifésülése is egyszerűbb lesz. Ne dörzsöld durván a fejbőrödet!
  • Használj póthaj mosására alkalmas sampont! Ne használj alkohol- vagy gyümölcssav tartalmú hajkondicionálót!
  • Finoman öblítsd ki, majd tegyél rá egy kis hidratáló hajpakolást, amit ugyanolyan finoman mossál ki a megfelelő idő elteltével.

Szárítás

A szárításra is igaz, hogy legyen kíméletes. Legegyszerűbb, ha hagyod magától megszáradni a levegőn, bár a töveknél és az illesztésnél érdemes a szárítót használni – a szárítást ezeknél a részeknél érdemes elkezdeni.

Forró levegőt semmiképpen se használj póthaj szárítására, csak langyosat vagy hideget! Vizesen sose fésüld ki a hajad, mert ilyenkor sérülékenyebb a szerkezete!

Kíméletesen gyorsítja a száradás folyamatát, ha a frissen mosott hajadról egy száraz törölköző segítségével finoman leitatod a nedvességet.

*https://cri-style.hu/a-pothaj-mosasa/

Ugrás a cikkre
A póthaj kezelése
A póthaj kezelése

A póthaj kezelése – mikre kell odafigyelni?

Először is: a póthajviselés bizony extra törődést igényel mert a póthaj -ellentétben a saját hajjal- nem kap nedvességet a fejbőrtől természetes úton, ezért nem árt ha lélekben felkészülsz rá, hogy a megszokottnál kicsit több időt kell majd foglalkoznod a hajaddal. Ám meglátod, hogy megéri majd a plusz odafigyelés, hiszen így még tovább élvezheted hajad szépségét.

Azok a feladatok, amelyek különleges igényelnek mindenekelőtt azok, amelyeket amúgy is elvégzel, azaz a haj mindennapos ápolása:

  • fésülés – naponta legalább kétszer, óvatosan, finoman, óvd a póthajat
  • mosás – kb. heti 2-3 alkalommal, kímélve, gyakori hidratálással, de vigyázz: kerüld az alkoholt vagy gyümölcssavat tartalmazó samponokat és kondicionálókat, mert ezek ártanak a póthajnak!
  • szárítás – itt is rendkívül fontos a körültekintés, kímélés: ne dörzsöld, csak finoman nyomkodd ki; ne forró levegőt használj; a töveket és rögzítési pontokat is ki kell szárítani.

Ezen kívül figyelj oda az egyéb potenciális póthaj-károsító helyzetekre is, ilyenek lehetnek például:

  • alvás: kerüld el a csomósodás lehetőségét – legegyszerűbb, ha éjszakára copfba fonod a hajad
  • nyaralás, medence: úszás után öblítsd ki a klóros vizet a hajadból, használhatsz hidratáló maszkot!
  • fodrászati kezelések: dauer, festés/színezés – ezeket profi fodrász végezze, aki tudjon arról, hogy póthajat viselsz – ez esetben a kémiai vegyszerek használata kerülendő, és vigyázni kell az illesztési pontokra
  • a hajvasaló használatát különös figyelemmel végezd! Óvakodj a 180 C-nál magasabb hőmérséklettől és használj hővédő spray-t!

 
A póthaj ápolásához szükséges illetve ajánlott termékeket könnyen, egy helyről beszerezheted a póthaj ápolásra szakosodott webáruházunkból:

Póthaj ápolás webáruház

Ugrás a cikkre
összesen 3 termék