A póthaj kezelése

A póthaj kezelése – mikre kell odafigyelni?

Először is: a póthajviselés bizony extra törődést igényel mert a póthaj -ellentétben a saját hajjal- nem kap nedvességet a fejbőrtől természetes úton, ezért nem árt ha lélekben felkészülsz rá, hogy a megszokottnál kicsit több időt kell majd foglalkoznod a hajaddal. Ám meglátod, hogy megéri majd a plusz odafigyelés, hiszen így még tovább élvezheted hajad szépségét.

Azok a feladatok, amelyek különleges igényelnek mindenekelőtt azok, amelyeket amúgy is elvégzel, azaz a haj mindennapos ápolása:

  • fésülés – naponta legalább kétszer, óvatosan, finoman, óvd a póthajat
  • mosás – kb. heti 2-3 alkalommal, kímélve, gyakori hidratálással, de vigyázz: kerüld az alkoholt vagy gyümölcssavat tartalmazó samponokat és kondicionálókat, mert ezek ártanak a póthajnak!
  • szárítás – itt is rendkívül fontos a körültekintés, kímélés: ne dörzsöld, csak finoman nyomkodd ki; ne forró levegőt használj; a töveket és rögzítési pontokat is ki kell szárítani.

Ezen kívül figyelj oda az egyéb potenciális póthaj-károsító helyzetekre is, ilyenek lehetnek például:

  • alvás: kerüld el a csomósodás lehetőségét – legegyszerűbb, ha éjszakára copfba fonod a hajad
  • nyaralás, medence: úszás után öblítsd ki a klóros vizet a hajadból, használhatsz hidratáló maszkot!
  • fodrászati kezelések: dauer, festés/színezés – ezeket profi fodrász végezze, aki tudjon arról, hogy póthajat viselsz – ez esetben a kémiai vegyszerek használata kerülendő, és vigyázni kell az illesztési pontokra
  • a hajvasaló használatát különös figyelemmel végezd! Óvakodj a 180 C-nál magasabb hőmérséklettől és használj hővédő spray-t!

 
A póthaj ápolásához szükséges illetve ajánlott termékeket könnyen, egy helyről beszerezheted a póthaj ápolásra szakosodott webáruházunkból:

Póthaj ápolás webáruház